My Baby Boy

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, May 31, 2009

Double meaning :p


Gambar ni diambil kt butik barangan sukan heheheh Mr. hubby tgh nk try seluar hehehe tapi i rase sign tu x patut ade disitu hehehe :p

Monday, May 25, 2009

My short vacation at Awana Kijal ;p

As i said in my last post me and mr. hubby will have a short vacation to go Awana kijal since i mmg sgt memerlukan percotian hehehehe walaupun satu hari cukup untuk menenangkan fikiran ahakss....sempat la i menikmati facial and mr hubby enjoy his 1 hour javanese massage (sgt jeles cos i xle massagehuhuhu) after mandi kolam naik bilik siap2 mandi mula2 cadang nak pergi makan ikan bakar kat luar endup order dari bilik je cos both of us malas nk kuar my husband ordered Fish head curry sgt sedap okeh i cume berselera nk makan kuetiaw goreng yang xbrape besh...i donno la since mgandung ni i lagi suke makan makanan org hahaha means kalu i order sume xkene bile rase org punye i suke plak huhuhu mcm2 tul :p


Our vacation walaupun sehari but full of activities pagi lepas breakfast pun i bley lagi sambung mandi kolam hikhikhik...bfore dis i mmg xheran pun kolam2 nie but since mengandung ni mcm terexcited terlebey plak huhuhu tapi my hubby ckp start i mengandung ni i mmg mcm x senonoh sket ahaksss ntah la ape yang xsenonohnye i rase cam ok je but i suke amek tngan die and korek idung i kot hahaha :p


Here a few pictures taken during our vacation (sila abaikan si tembam tu yerrr...) ;p



kami sampai di Awana kijal resort dalam pukul 1.30 p.m



Daddy bergedix di dalam bilik huhuhu



Sambil layan live band baby dok kick je cos bising kot hehehe

Pic before checkout ;p

Friday, May 22, 2009

Short Vacation this weekend!! ;p


Me and Mr. hubby will have a short vacation at Awana kijal 2 morow sbb i tetibe je rase nak swimming hehehehe...bese la wat ayat kt hubby nk berenang la ape la padahal boring dok umah nk berjalan eheksss.... ;p


Thursday, May 21, 2009

i hate flu!!!!

hi uols...mende yang i paling mencik datang lagi la....i kene flu ni skang tekak pun da rasa cam gatal2 je adoyai...tadi da beli strepils seb baik baca ingredients dulu tgk ade asiprin...so xle makan sedekah je kat bdk opis huhuhu rase cam x selesa je nie....mr. hubby plak ke kerteh ade sukan2 company die organize huhuhu sedey...ni xtau nk pegi klinik or nk beli obt kat farmasi je ntah la start ngandung ni malas tul nk g klinik hehehehe....tgk la camane sat lagi pas keje ni kalu xtahan sangat pegi la klinik jap...yang xtahan idung dok gatal2 pastu tekak rase cam geli2 je nie.... hope baby ok la kat dalam tu biar mummy je yang sakit baby xmo follow tau..huhuhu


u guys ade any traditional remedies utk mengurang kan i punye penderitaan ni x? bley ar share ek...


Maksu pinjam gambar yaya's ek...huhuhu ni ank sedara i

Tuesday, May 19, 2009

My first online shopping :p

Hi everybody, dis morning i just received a parcel from maybabyshop.blogspot.com, actually dis is my first time online shopping (sgt la jakun kan) hehehehe...The service provided by Maybabyshop is really good clap..clap... i baru transfer smlm arini barang da sampai hehehehe sngt teruja heheee actually i kureng percaya sket bile nk transfer2 ni tapi alhamdulilah barang sampai dengan selamatnye...






Monday, May 18, 2009

Pengunjung Setia Bilik Kecik


Hurmmm lately ni i suke sgt melawat bilik kecik huhuhu rasenye ade sejam skali pegi buang air kecik ni kalu malam ade la 2-3 kali bangun adoiyai ngantuknyer uhuk..uhuk..uhuk.. baby watpe dalam pewot mummy nie? mcm smlam lepas i mkan double cheese burger mcd die xdok diam happy je dok men2 kt dalam pewot nie...nk tergelak pun ade bile i letak tangan kt pewot die kick tangan i rase die gerak mcm pelik je die da bley nk interact degan i, bile i alih tangan die akan kick kt situ huhuhu nk meleleh air mate rasenye terharu cos die da kenal i huhuhuhu xkesah la baby kick ker, soh mummy g bilik kecik 5 minit skali ker mummy sanggup tau sayang hehehehe janji baby behave jgn nk wat mende2 yang pelik2 dan mengemparkan sudah la ahaksss!!


Sunday, May 17, 2009

Old due date :p

Kalau u all prasan la i da tukar due date cos regarding to my doc i punya due date xlari bnyk so i kene stick to the old one huhuhu so kang due date i is 29 September 2009 okeh....heehehe

Thursday, May 14, 2009

Garam Halus Beriodin :p

Hi , hari ini i ada appointment checkup di klinik kerajaan so seawal 8 pagi lagi i da terpacak kt depan kaunter pendaftaran hehehe tetibe jadi skema slalu i ni mmg jarang menepati mase sket heheheh. Arini i ingat kene cucuk for kancing gigi tu tapi blum lagi seb baik i ni kalu bab2 jarum ni lemau sket penakut x bertempat huhuhu... as usual punya prosedure, urine, bp and berat diambil i punye berat naik lagi agagagaaga... tapi yang baru ari nie nurse ade guna alat untuk mendegar jantung bayi hehehe tapi bising ar mende tu huhuhu


lepas di interview oleh nurse i bley balik cos i xde masalah xyah jumpe gan dr...tapi sebelum balik nurse ada bagi i ole-ole



Menurut nurse tu, garam ni perlu diambil oleh ibu mengandung bagi mengelakkan kecacatan fizikal fetus, seperti bayi kerdil dsb....garam ni hendaklah ditabur selepas api ditutup dan untuk penyimpanan perlu dijauhi dari cahaya matahari....

Hurmm ade sesape yang pernah try garam ni?? i baru nk try untuk dinner malam ni :p tapi bile pikir2 bagus jgk pendekatan yang diberikan oleh klinik2 kerajaan ni walaupun service mmg x mesra alam tapi ade jugak kelebihannya....yang penting freee wooo....heheheehe :P

Sunday, May 10, 2009

Mummy Tummy ;p

Sebenarnya saja je nk post my new fizikal changes during my pregnancy heheehee also requested by my friend linda.... so ini la bentuk badan terbaru i k sungguh montel dan kembang hehehe


19 weeks of pregnancy
( sile abaikan bilik yang bersepah tu cos start mengandung agak malas sket hehehe)

13 weeks of pregnancy

Happy mother's day :p

Hi all...harap i x terlambat untuk mengucapkan selamat hari ibu kepada semua, as for me mothers day da xde makne lagi since my mom da tiada di muka bumi ini......but i still remember her every day not only on mothers day, since my mom punya birthday sama dgn date mothers day i akan ada kesedihan berganda huhuhu...tapi ape2 pun life goes on and i will try my best to be the best mom to all my children and to practice what my mom did to me when i was a baby insyaalah... to my mom...i would like to wish you happy mothers day dan moga mak ditempatkan disisi org2 yang beriman dan koklie akan sentiasa mendoakan kesejahteraan mak disana..aminn.....

Thursday, May 7, 2009

Pregnancy checkup on 6 mei 2009 :P




Hi, i nak update pasal our lil baby jr....mcm biasa bile jumpe Dr. mate sibuk dok tgk mesin scan tu kan so dr. soh la baring utk scan baby heehehe nampak sgt ke? ehekss.... ok then bile dr. scan je i tekezut cos tgk da besau yea anak mummy nie, bile dr. scan da nampak kepala die je at first then dr naikkan atas sket baru nampak badan die, mr. hubby terkejut cos die tgk die pnye anak da ade tulang hikhikhik haaa baru die tau, tu la bile mummy soh bace buku pasal pregnancy tu ckp awal lagi la ape la....kan da cuak tgk baby da ade tulang hehehehe...baby pun da xde la active mcm mase kitorg tgk mase 3 bln mayb cos mase dulu bnyk space skang da limited so bley wat aksi2 yg bese2 je.....

Dalam scan tu i pun gatai la nak buat 3D kt baby...tapi dr bagi i 4D haaa hamek ko hehehehe.... i try la check anak i punya gender kan sbb cam excited je nak tau hehehehe....dan selepas dieperiksa oleh Dr. suriati dengan bangganya menyatakan



its



a



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



GIRL!!!!!



Yeay!!! bley geng ngan amie hehehe :p



Alhamdulilah mmg la kami nak lelaki tapi pempuan puan ok jgk tapi mr hubby pun pikir mesti makin kopak la poket die cos anak perempuan bnyak baju cencantik hehehehehe :P mommy soooka!!!!



So far my baby bile diperiksa dalam 19 minggu tapi malas nak tukar tarikh stick je la ngan 4 oct tu kang banyak sgt tukar xtau plak mane satu due date hehehehe Dr. ckp mmg biasa lari sket2 tu...


Start i checkup i da rase baby gerak dan mmg betul ckp nurul rase geli and mcm ade bubble tapi bubble tu mcm bergerak ketempat lain heheh sangat teruja tau bile baby move bile i baring terlentang i can feel the movement sangat ketara.....nk menitis airmata sbb memikirkan keistimewaan wanita yang membawa makhluk bernyawa dalam diri kt, bersyukur kehadrat illahi kerana memberi i peluang merasa semua pengalaman ini, dan disaat ini terkenang plak kat mak i yang pernah mengandung kan i may b this is what we called naluri keibuaan kan :p
so i nk upload pic of my lil princess


Tengok da xle nk nampak full da gambar die hehehe :p



Our lil' ballerina....tgk tu kt sblah muke die tu bukan tangan tapi kaki sampai Dr. pun gelak tgk kaki die dok mcm tu then bley die tdo dalam keadaan mcm tu, nk jadi ahli gimrama anak mommy ni kot huhuhu x senonoh tul die tido tapi yg sronok mase die menguap comel sgt tapi xsempat nak rakam hehehe


video

yg ni video mase 13 weeks

video

13 weeks

video

18 weeks

video

18 weeks part 2

Sunday, May 3, 2009

18 weeks :p



Your Pregnancy: Week 18Now that you're in the full throes of the second trimester, you're feeling—and looking—fabulous. So don't waste it! See friends (they've missed you since you moved your bedtime up to 7:00 p.m.), plan romantic dinners with your partner (you will miss those when junior arrives) and get active. Waterskiing might be a little too much but swimming and taking long walks are great for you and your bambino.

"Either I have an ongoing case of indigestion or there might actually be something moving around my gut!"Your BodyAt about 18 weeks, you might begin to feel a suspicious flutter in your belly. The professionals call it "quickening," we call it "baby's makin' waves!" Within the next few weeks, those tiny bubbly feelings will become more obvious. And soon enough they'll be unmistakably identifiable—especially when you (and anyone within 10 feet of you) can see tiny feet, elbows and knees moving across your belly.

Gas pains are a way of life now, so it's common to mistake fetal movement for a little indigestion. If you don't start feeling your baby's flutter kick right away at 18 weeks, don't worry. Quickening happens at different times for different people. If you notice a distinct lack of fetal movement after feeling your baby move for several days, contact your health-care provider. If you're feeling hungry these days, indulge (in moderation) . It's especially important to load up on carbs right now to fuel both your and your baby's energy needs. So hold off on the Atkins diet for another 22 weeks or so.

Your baby's ears are now facing forward and are completely formed so she can actually hear you talking now. You don't need to abandon your potty mouth just yet, but you might want to start thinking about it!

Other highlights this week:
This week is also the beginning of ossification. And while that sounds like some long and involved paperwork you'll have to fill out, it's really a fancy medical term for the hardening of your baby's miniature bones. And that's a good thing.Your baby's nerves are making more and more complex connections. Her sense of smell, taste, sight and hearing are all developing. A substance called myelin, which makes nerve connections travel faster, is now coating your baby's nerves.

Your baby now weighs between 5 and 7 ounces and is about 5½ inches long—about the size of a pickle from the corner deli. (You're familiar with pickles, right? Your regular accompaniment to a big bowl of ice cream?)

source:

http://3dpregnancy.parentsconnect.com

tag..tag... thanks nurul :p


Syarat2 menerima award ini:
1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
*
*
7 sebab kenapa i bangga menjadi seorang perempuan:

1. Sebab i bley simpan rambut panjang hehehehe

2. i bley pakai makeup dan tukar2 fesyen lelaki xleh buat :p
3. of course ape yang terjadi pada i skang nie iaitu mengandung hehehe sangat2 bermakna sbb pertama kali mengalaminya
4. mempunyai susu untuk menyusukan anak2 ku kalu diizinkan i mmg nak menyusukan anak i dengan susu i saja no formula milk...harap2 doa i termakbul aminn....
5. Mempunyai perasaan ingin disayangi dan di manja, so to mr. hubby kalu i manja2 tu bukan ngada2 tapi mmg lumrah wanita okeh.... :p
6. agreed with nurul syurga dibawah tapak kaki ibu
7. i sangat bangga menjadi perempuan sebb mempunyai semua 6 kriteria yg telah disebut diatas dan i bet all man needs a woman to be apart of thier life to help them to keep organize and realize thier responsibility towards family and Allah.
now i nak tag
linda
amie
zura
nurazzyati
kak izan
liza
hunnyhubby
dan sesape yang sudi amil tag ni maklumla i baru dalam blog then xramai kenal org lagi hehehe sesape yg sudi sila la k :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails