My Baby Boy

Lilypie First Birthday tickers

Friday, August 21, 2009



Hye semua dikesempatan ini i sekeluarga ingin mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa kepada semua kengkawan dan diharap ramadhan tahun ini membawa keberkatan dan kesedaran kepada kita semua amin :p

Monday, August 17, 2009

Tag from puterikurekure :p

1. bekas kekasih saya adalah...

Pilot ;p

2. Saya sedang mendengar...amalan ibu mengandung dari ustazah siti norbaiyah (youtube)

3. Mungkin saya patut...buat kerja selain dari melayan tag dari puterikurekure hehehe

4. Saya suka...nescafe ice, sejak mengandung ni mmg sgt suke air ni xtau nape yg penting ice kene bnyk hehehe

5. Sahabat-sahabat saya...adalah beberapa yang betul2 rapat and kawan2 biasa cos i ni kalu org tgk mmg muke kategori sombong tapi sebenanrya dalm ati melompat2 nk berkawan gan org kalu org xkenal i mmg ckp i sombong tapi once da kenal mmg u all x cye i ni ok hehehe

6. Saya tak paham...asal start ngandung ni saya asyik dok gile kat laki saya yang kengkadang wat cam xpaham je huhuhu

7. Saya kehilangan...nikmat untuk membeli pakaian fesyen terkini akibat daripada pembesaran perut yang jayanya skang sume pakai baju pregnant pastu suar pregnant huhuhu

8. Ramai yang berkata...saya nampak gemuk tapi perut xde la besar sgt huhuhu, menci..menci..

10. Cinta itu adalah...goreng pisang sedap mase panas da suam pun bole la kalu da sejuk nanti pepandai la perangat kan balik hikhikhik

11. Di suatu tempat, seseorang sedang...lepak menghirup udara segar di pagi buta smbil mengusap perut hehehe

12. Saya akan cuba...menjadi seorg ibu dan isteri yang terbaikkk...


13. Ayat SELAMANYA membawa maksud...Hingga ke ujung nyawa ;p

14. Telefon bimbit adalah Nokia E71 sama dengan mr hubby

15. Bila saya terjaga...mesti sya nk pegi toilet hehehe, pstu princess saya do gerak2 xmo tido huhuhu

16. Saya paling meluat...org yang ngada-ngada pastu kuat berlagak padahal xde ape pun.

17. Pesta/parti adalah...apart of my life suatu masa dulu hehehe

18. Haiwan yang paling comel pernah saya temui...Kucing saya yang bernama Makio walaupun kalu tgk muke mmg penyek tapi makio la pengarang jantung kami buat masa ni hehehehe

19. Peringkat umur paling menyeronokkkan saya ialah...lepas abes blajar dan pegang duit sendir hehehe enjoy katak...katak pun xreti enjoy cam i huhuhu


20. Hari ini...hari selasa, pasar malam kt umah i hehehe


21. Malam ini saya akan...dok umah layan tv or tgk la kalu hubby ajak kuar jenjalan

22. Esok pula saya akan...pergi kerja macam biasa and melayan si princess dalam perut ni

23. Saya betul2 inginkan...Percutian bersama suami terchenta sblm bertiga hehehe

24. Ketika anda lihat wajah anda di cermin pagi ini..saya dapat lihat wajah kurang tido akibat bnyk kali pegi toilet mlm smlm pastu yang tension aircon wat hal lak smlm hishhh

25. Pusat membeli belah atau arked permainan...of course pusat membeli belah cos skang i ade reason nk shopping hehehe

26. Makanan barat atau jepun...dua2 i bedal masa early pergnant dulu dok gile mkn western, skang jepun hehehe

27. Bilik yang terang atau gelap...of course gelap baru nyeyak nk tido

28. Makanan segera adalah...a must every week hehehe

29. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang...Mane saya tau!! hehehehe

30. Siapa yang anda ingin tag...

sesape yang sudi nk amek tag ni sila la buat kalu bley sume buat pun ok hehehe

Saturday, August 15, 2009

Our lil princess at 33 Weeks



Hi beb.... today i just nk upload gambar my lil princess yang diambil baru-baru ni, tapi yela die xnk cooperate sgt cos die asyik tutup muke die gan tangan tgh tdo la konon, pemalu jgk anak mommy nie ek mcm mommy die hahahaha....

So far Dr ckp everything is ok insyaalah, kepala princess da kt bwh so means da engage la sgt bersyukur alhmadulilah, Berat princess da 2kg huhuhu patut la mommy lately ni rase cam berat je badan nie haish... skang mommy tgh berdebar nk melalui saat2 kelahiran our lil princess, xtau la nape, harap perasaan ni normal kot, kadang2 bile tido pun da mimpi mcm2 huhuhu

skang princess kick mommy slalu xnk dok diam bile dgr suara org bercakap die pun nk join skali mula la die dok bergerak dalam perut smpai kwan2 mommy prasan yang princess tgh men kt dalam perut mommy, daddy pun sometimes gelak je tgk perut mommy bergerak kesana kemari.

Lately ni rasa mcm penat je kerja rumah mmg xusik da skang i sibuk wat asignments yang berlambak2 sblm princess lahir, siapkan bilik princess pun xsempat lagi daddy pun bz skng ni. tido adalah satu perkara yang mommy really need skang start princess berjaga malam mommy da xle tido hope pas ni princess behave bagi can mommy melelapkan mata okeh..

video

To Our lil princes mommy and daddy are ready to see you sometimes geram jgk tgk gambar kt screen je cant wait to hold and kiss our lil princess ;p

Thursday, August 13, 2009

sleepless nite....


Waa lama rasanya i x hapdate i pnye blog bz bace blog kengkawan je, may b due to my tahap kemalasan yang terlampau kebelakangan ni....huhuhu. My pregnancy so far so good but around dis week i mengalami masalah xbley tido, kengkadang i rase jeles sgt ngan hubby kt sebelah sbb die tido x hengat dunie bile i kejut die wat tatau je haishh...

Benda rutin every nite is bangun pegi toilet la mmg minimum 2 kali buat kunjugan, lepas pegi toilet i akan cari position yang selesa utk tido, skang da xde tido romantic2 nk peluk2 da rase cam rimas je hehehe, Pastu i akan pejam mate tapi i xrase ngantuk langsung then dok pusing2 kanan pusing kiri pastu dok pikir ape barang baby yang xde then dok pikir camane nk bersalin nanti tup2 jam loceng da bunyi kul 6pg menandakan i kene kejut hubby pegi keje...huhuhu then bile hubby da settle pegi keje sume baru i rase cam ngantuk then baring2 kat sofa dapat la lelapkan mata sekejap around setengah jam then kene bangun g keje plak...huhuhu pastu mula la rase mamai je kt opis.

si kecik kt dalam perut ni pun lately ni sgt active okeh xlarat nk melayan kalu gosok2 die punye excited takle belah, siap perut i bergegar2 smlm i kursus die punye sronok dengar org bercakap mmg bergerak x berenti smpai meja i bergerak sbb die kick table tu org sbelah siap prasan yg baby i move x berhenti risau pun ade mase tu sbb xtau ape yang berlaku kt dalam tu.

Adakah sume ni normal ek? tapi sgt letih arr bilekah sume ini akan berakhir Baby mommy need her precious nite sleep la sayang huhuhu....nanti mcm mane mommy nk kerja kalu baby xbagi mommy tido ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails