My Baby Boy

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, May 7, 2009

Pregnancy checkup on 6 mei 2009 :P




Hi, i nak update pasal our lil baby jr....mcm biasa bile jumpe Dr. mate sibuk dok tgk mesin scan tu kan so dr. soh la baring utk scan baby heehehe nampak sgt ke? ehekss.... ok then bile dr. scan je i tekezut cos tgk da besau yea anak mummy nie, bile dr. scan da nampak kepala die je at first then dr naikkan atas sket baru nampak badan die, mr. hubby terkejut cos die tgk die pnye anak da ade tulang hikhikhik haaa baru die tau, tu la bile mummy soh bace buku pasal pregnancy tu ckp awal lagi la ape la....kan da cuak tgk baby da ade tulang hehehehe...baby pun da xde la active mcm mase kitorg tgk mase 3 bln mayb cos mase dulu bnyk space skang da limited so bley wat aksi2 yg bese2 je.....

Dalam scan tu i pun gatai la nak buat 3D kt baby...tapi dr bagi i 4D haaa hamek ko hehehehe.... i try la check anak i punya gender kan sbb cam excited je nak tau hehehehe....dan selepas dieperiksa oleh Dr. suriati dengan bangganya menyatakan



its



a



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



GIRL!!!!!



Yeay!!! bley geng ngan amie hehehe :p



Alhamdulilah mmg la kami nak lelaki tapi pempuan puan ok jgk tapi mr hubby pun pikir mesti makin kopak la poket die cos anak perempuan bnyak baju cencantik hehehehehe :P mommy soooka!!!!



So far my baby bile diperiksa dalam 19 minggu tapi malas nak tukar tarikh stick je la ngan 4 oct tu kang banyak sgt tukar xtau plak mane satu due date hehehehe Dr. ckp mmg biasa lari sket2 tu...


Start i checkup i da rase baby gerak dan mmg betul ckp nurul rase geli and mcm ade bubble tapi bubble tu mcm bergerak ketempat lain heheh sangat teruja tau bile baby move bile i baring terlentang i can feel the movement sangat ketara.....nk menitis airmata sbb memikirkan keistimewaan wanita yang membawa makhluk bernyawa dalam diri kt, bersyukur kehadrat illahi kerana memberi i peluang merasa semua pengalaman ini, dan disaat ini terkenang plak kat mak i yang pernah mengandung kan i may b this is what we called naluri keibuaan kan :p
so i nk upload pic of my lil princess


Tengok da xle nk nampak full da gambar die hehehe :p



Our lil' ballerina....tgk tu kt sblah muke die tu bukan tangan tapi kaki sampai Dr. pun gelak tgk kaki die dok mcm tu then bley die tdo dalam keadaan mcm tu, nk jadi ahli gimrama anak mommy ni kot huhuhu x senonoh tul die tido tapi yg sronok mase die menguap comel sgt tapi xsempat nak rakam hehehe


video

yg ni video mase 13 weeks

video

13 weeks

video

18 weeks

video

18 weeks part 2

8 comments:

  1. OMG..congtas babe!i'm so excited 4 u! bestnya dh tahu awal2 kan...husband u dengan husband i, habislah... pasni kita shopping lagi n lagi till we drop! hahaha...

    ReplyDelete
  2. so cute...
    best la dpt anak pompuan.i ada 2 girl, xsabar tunggu depa besar.leh jln2 cam adik beradik.hehehe

    ReplyDelete
  3. amie:
    thanks dear, yup tersangat la excited skang nie lepas chekup aritu da pegi survey baby cot and bedding die heehehe...terjegil mate mr. hubby tgk rega brg2 baby hahahaha skang dok survey dulu nanti da ngam 7 month leh pegi terus beli je kan senang :p

    Jasfyra:

    Mmg best cos mesti die sekepala ngan mommy die dalam semua hal bley shoping sesame hehehe sgt x sabar rasenye hehehe

    ReplyDelete
  4. koklie!!!congrates ya..bestnye..gambar u nampak baby tu sgt besar..hehehehee..syiok kan....baby girl maybe xactive sgt mcm baby boy kot...i punye baby active bergerak coz dia boy..lasak skit kot..xpela..janji ur baby actively moving dah ok dah dear..dah rase geli2 kan?i dah start rase sakit ni dia tendang..hehehee
    skang ni bile panggil dia dgn nama yg i nak bagi,dia respond kan..i rase mcm nak menangis tau..siyes..bergenang dah mata bile i panggil nama dia,terus dia kick i..

    ReplyDelete
  5. Nurul:
    Mmg besar datswhy edd pun makin dekat hehehe, tapi pose die la yg xtahan sume nye yang pelik2 walupun x active tapi pose tetap maintain tau hahahaha...ade satu part die lambai2 kt mommy and daddy nk tersebak pun ade cos xdpat nk pegang hehehe.. waah nurul da ade name yer bestnyer i pun dalam proses mencari name gak ni tapi xde yg sesuai lagi hurmm...

    ReplyDelete
  6. congrats koklie...best la tgk video tuh...eiiiii tak sabar nyer nk pragnant jugak....

    ReplyDelete
  7. salam perkenalan...
    So sweet your baby scan..Hopefully semuanya selamat k..I pun menunggu hari jer sekarang ni..

    ReplyDelete
  8. nur

    i doakan u pun cepat dapat rezeki lepas dapat keje baru nie hehehehe sabar2 insyaalah adanya nanti :p

    nieda

    hi nieda thanks sudi bace blog i, i harap u pun selamat deliver your precious without any complication k... mane tau berkat bulan hari ibu nie hehehe salam perkenalan :p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails