My Baby Boy

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, December 22, 2010

15 months old Rania


sape berak musyuk angkat tangan ;p


Perghh sgt lama x menhapdet blog gara2 kejutan budaya dok sibuk mentadbir negari di citiville hehehehe, smpai lupe nak update milestones si kesayangan saya **sigh**

alhamdulilah Rania da 15 bulan pada 19.12.2010, makin hari makin bijak dan melucukan dengan kerenah yang mencuit hati mommy gan daddy, since da dapat kaki ni mcm2 si puteri kami ni explore dan macam2 intonasi suara da mommy gan daddy lontarkan akibat kenotty si rania kami. Skang makin hari makin indah idup kami dengan penyeri no. 1 kami, setiap saat bersma Rania bagaikan dirahmati dan setiap masalah akan lesap dengan hanya memandang Rania, cukup kuat aura anak kan..kan..kan.. ;)

Setelah Rania menjangkau umur 15 bulan antara perkara baru yang rania suke buat adalah;_


Bercita-cita besar, hakikatnya penakut hehehe


1. Jalan backward mcm breakdance pun ade kalu tgk hehehe mmg xle belah si rania ni ;)


2. Akan angkat tangan bila kami ckp " siapa berak busuk angkat tangan" dia akan angkat smbil sebut aaaaaa ** x senonoh** ;p


3. Kalu pegi beli barang kt market die mesti ade something kt tangan dan bila smpai kt kaunter bayar die akan hulur barang die pegang bagi cashier scan then die mintak balik hehehe *learning from observation, before this meraung bile cashier tu amek barang die hehehe


4. Kalu pegi pasar malam beli makanan die akan bayar dengan menghulur duit, pastu sengeh sbb sronok org kt pasar malam tu layan die


5. kalu bibik bukak peti nak kuarkan barang2 utk masak cik senah ni akan sibuk skali smbil cekak pingang dan ckp " aaateeetuuu" means ape tu berulang kali smpai letih bibik nk jawab hehehe


6. Masih xtau nak sebut mommy **sigh** die akan nen nen nen huhuhu sabar jelah


7. xsuke makan kalu nak makan haruslah kene bersilat pulut bagai huhuhu


8. Pantang nampak pintu terbukak mesti keluar kt porch


9. suke main remote pagar elektrik kt umah smbil dok kt sliding tgk pagar tu bergerak smpai kene sorok mende tu huhuhu


10. suke handbags, die suke amek my handbags masukkan kepala die kt situ pastu heret satu rumah huhuhu, jgn da besar nak pasang cite2 nk collect designer handbags sudah tinggal tulang bapak ko nanti hehehe


11. Sgt garang dan sensitip, kalu mommy marah die akan marah mommy balik huhuhu, kalu daddy ckp kuat sket mule la terjebik-jebik huhuhu alahai anak ni pembawakan mommy ngandung la ni


itulah antara perkembangan our lil cipotpet setelah berumur 15 bulan, makin hari makin aku rindu masa die baby hehehe normal kan..kan..kan tapi blm mase lagi sbb kene habiskan study dulu huhuhu,

Happy belated 15 months old Puteri Rania Sofea, we loves u very2 much and hope u will be oways protected by Allah s.w.t amin!!



Baru mangun tido




gedik santai

3 comments:

  1. Hi Mommy,
    Let's win cute slogan tees for your kids in conjunction with our blog launch!
    mykedaibaby.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. rania! sebaya ngan khalish ek. beza berapa hari je. tapi cerdiknyaaa....suka baca!

    ReplyDelete
  3. yeap cume beza u sempat raya i tidak waaaaa...hehehe, tu la khalish pun i tgk bijak budaknye... development diorg lebey kurang je kan ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails