My Baby Boy

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 18, 2010

Sudah 8 Bulan hidup kami Bermakna

Our Precious Baby

19.05.2010 Alhamdulilah, Hari ini genap la puteri kesayangan kami berumur 8 bulan kami sangat bersyukur kehadrat illahi dengan anugerah yang diberikan kepada kami sekeluarga. Seorang Bayi perempuan pelengkap dan pengerat kasih kami berdua. Bila dipikir balik mcm x percaya je Rania da 8 bln sbb rase sekejap je masa berlalu mungkin sebab sibuk melayan kerenah Rania yang mcm2 buat i x sedar masa berlalu, tapi ape2 pun kegembiraan dan kesyukuran kami sekeluarga mmg xdpt dikata kerana Rania adalah anugerah terindah buat kami.




Setelah berumur 8 bulan puteri kami ini semakin bijak dari hari ke hari antara perkara yang Rania da expert adalah:



  • Duduk Tanpa perlu di perhatikan


  • Da pandai nak merangkak tapi baru dua tiga step die akan duduk


  • pandai bangun dan duduk sendiri, pernah die tido atas katil then i lepak kat luar tetiba i dengar Rania nanges then hubby ckp die da duduk sendiri huhuhu cuak jgk mommy


  • Berdiri dengan jayanya tapi kene pegang something la example sofa or lutut mommy hehehe


  • Suke berdukung, pantang nampak org berdiri mesti die nangis nak dukung yang ni mmg kdg2 menguji Kesingaan kesabaran mommy die ;)


  • Suke tgk iklan


  • Skang susah sgt nak breastfeed Rania sbb terlalu teruja untuk bermain, Rania da tau bila BF die akan tertido so TIDO is a big no sbb rugi wooo hehehe


  • Da pandai bila diberi handphone dia akan letak kt telinga menandakan die tahu kegunaan hp, Rania pandai buat ni bila berjauhan dengan daddy so bila bagi hp die tau daddy kol then sengeh2 perasan sgt cutee...


  • Setiap masa mmg xbley dok diam kalu pegi makan mmg hbis meja tu disepahkan, high chair adalah utk 10 minit pertama sahaja pastu merengek soh amek haishh...


  • A big no to carseat, haishh susah kalu nk berjalan bila daddy xde so bibik adalah mangsa kene pegang Rania,


  • Suka buat ketar kepala means protes kalu barang yang dia main kt amik mesti Rania akan ketarkan kepala smbil mengigit gusi tanda geram pastu jeritt hehehe funny sgt


  • Masih belum ada tanda2 nak tumbuh gigi huhuhu


  • Bila nak masukkan rania dalam walker adalah sgt susah yer...die da pandai adjust kaki die bagi xle masuk dalam walker die akan angkat kaki die sama level gan bahu so xle nk masukkan die dalam walker, adussss haru-haru penah i amek masa dekat 5 minit nak letak die dlam walker tapi kecundang hehehe


  • Xsuke toys mcm2 permainan da i beli kat die tapi satu pun die xheran, yang die heran adalah remote, hp, mouse, lappy dan ape2 yang bukan name die mainan haishh susah gak bile memikir even teether pun di xmo, remote astro tu adalah teether die skang haishh kadang2 iphone mommy haishh sesak memikir perangai pelik die ni, mcm hubby ckp la mmg die xnk mainan kita bagi je ape yang ade kt umah ni bg wat die main hehehe


  • Da pandai main wiper dan high beam lamp kete,


  • tertarik dengan small object seperti penutup botol, duit syiling dsb (mmg berbahaya dan selalu akan dimonitor) da ckp kt bibik soh simpan semua syiling2 yang daddy suke sepahkan


Sepanjang 8 bln ini adalah keranah anak dara bertuah kesayangan kami ni. walaupun kadang2 menguji kesabaran tapi kami happy dan bersyukur dengan kurniaan yang xternilai ini.


Rania 19.05.2010

Kepada Puteri Rania Sofea Rizal Mommy and Daddy loves u so mucho...mucho!!

4 comments:

  1. thanks mommy ninina hehehe ;)

    ReplyDelete
  2. hehehe. comelnya dah pandai nak diri2 dah.

    happy 8 months old rania! comel sangat!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails