My Baby Boy

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, March 18, 2010

Raniaku Sudah Berumur Setengah Tahun yeay!!




Happy 6 months old Rania!!



Agak lama x menghapdet blog ek, hurmm buzy dengan keje dan asignment yang berlambak huhuhu and sibuk melayan Princess yang da pandai wat muke seposen huhuhu.....Pejam celik bersengkang mata bagai alhamdulilah our Puteri Rania Sofea dah 6 bulan ari nie, cepat je masa berlalu haishh...rindu lak moment Rania searching for nenen nk BF mase die memula keluar hukhukhuk skang jangan harap la nak cari nenen slalu kene pakse je nak BF sbb terlalu teruja nk explore dunia and nak main je kejenye hahaha....




Model Gucci Sunglass in action :)


Setengah tahun bersama Rania sgtlah buzy okehh hehehe dulu balik umah lepak baring2 tgk tv bagai skang balik umah nampak je mommy bukak pagar Rania da loncat2 dalam stroller xsabar nak dukung gan mommy hishhh, nk bagi kt bibik pun die xmo kalu i da ada kt umah die nk melekat je gan i, tapi xpe i sooka cos my baby loves to be with me compared to bibik muahahahaha!!!




Rania dis morning 19/3/2010



Skarang Rania da tersangat kurang menyusu dan hanya suke makan aje, cerelac for breakfast, bubur for lunch and heinz biscuit for dinner haissh sumenye mmg xpenah lagi Rania tolak so i assume Rania da kenyang makan datsy die xnk menyusu sgt hehehe. Since die da cerdik ni die pandai meminta dan asyik nak org entertain die je x bley diabaikan langsung ni sume sejak dari dalam womb mommy gak hahah mommy mase ngandungkan rania mmg xbley diabaikan kalu terasa diabai mule la naik sebak je hahahah emo x menentu so bukan salah mommy la pembawakkan tu hahahahah....

So far i observe Rania ni jenis sensitif means kalu die nak something i xbagi then die akan nangis and merajuk ( ini menurun dari bapaknye yeee) Pastu kalu lambat suap makanan die merajuk then sembur makanan tu balik kat bibik haishhh so skang bibik ckp nk bagi makan kene concerntrait kt die je jgn tgk tv hehehe... tido xpayah ckp la skang makin susah dan malam suke bangun nak main haishhh mmg slalu la kene marah gan mommy mlm2 sbb ajak mommy borak ngeh3...

So Mommy and Daddy decide for 6 month present Rania

is

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Vacation To Kota Kinabalu



Yang skang tengah kemarau hahahaa....

tapi nak wat camane flight ticket da book daaa huk..huk..

Sesape yang ade Pengalaman and tau mane tempat makan best kat Kota kinabalu sila la bagi komen ye kengkawan memandangkan dis is our first time ke KK so pertolongan daripada anda amatlah dihargai :P

7 comments:

  1. Happy 6 mths young lil Rania! hihhi.. babe, even dia dah tak nak susu sgt, I guess, u still bagi jer la kot in small quantity pun ok sbb susu tue sumber kalsium utama for her.. tue utk tumbesaran tulang dia kan... but u know best for Rania!

    And aha... KK! Best best! i like.. but tempat makan yg best.. i pun dah tak ingat... but sume pun best la..especially chicken wings is everywhere! hihih..selamat berjalan!

    ReplyDelete
  2. awwwww... happy 6 months old, rania!! bestnya every month ada bday present.. kitorg every month kasi adzryl new toys aje.. kihkihkih.. well, have fun babe! jgn lupa "plan" kita ituuu... lets do it!! :D take care..

    ReplyDelete
  3. Amie: tu la skang nak bf kene pakse tau hukhukhuk, Hurmm tu la diorg ckp makan heaven tapi sume xingat tempat hukhuk..kene try sume la ni huhuhu

    thanks dhila :0)

    ReplyDelete
  4. Anita: xde la slalu setengah taun je adiahnyer hehehe insyaalah mari kita berusaha bersama-sama hehe

    ReplyDelete
  5. Nurul: bapak punya kerja hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails